EMPRETEC se diferentiaza de programele ce predau intr-o maniera traditionala aptitudini de afaceri prin abordarea aspectelor comportamentale ce privesc antreprenoriatul.

Bazele programului EMPRETEC au fost puse prin cercetarile profesorului David McClelland in cadrul Havard Business School, in anii ‘80. Dupa o cercetare ce a durat mai multi ani, acesta a invetariat tiparele comportamentale ale antreprenorilor de succes, reusind crearea unui profil ideal al antreprenorului. Scopul atelierului este modificarea comportamentului antreprenorului prin studierea si discutarea unor studii de caz din viata reala, primirea continua de feedback privind comportamentul sau in raport cu profilul ideal si autoevaluarea in raport cu acesta.

Programul nu are o curicula propriu-zisa, deoarece componenta de invatare teoretica a programului este redusa, accentul fiind pus in mare masura pe exercitii practice. In cele 9 zile de training intensiv, antreprenorul parcurge toate tiparele comportamentale considerate a fi ideale, invatand prin exercitiu continuu (learning by doing).

Exercitiile prin care trece cursantul il provoaca pe acesta sa rezolve situatii reale, sa compare rezultatele sale cu rezultatele optime ale situatiilor discutate, si sa analizeze care sunt resorturile sale comportamentale ce au stat la baza luarii deciziilor. Fiecare dintre cursanti este liber sa traga propriile sale concluzii si sa asimileze informatiile descoperite in felul sau. Cunostiintele de specialitate, precum managementul financiar, crearea de programe de marketing sau publicitate, gestionarea inovatiei etc. nu sunt necesare.

Participand la atelierul de lucru EMPRETEC :

1. Veti intelege cum gandesc si cum se comporta antreprenorii de succes in diferite situatii.

2. Va veti dezvolta abilitatile sau veti invata sa negociati, sa conduceti, sa va impuneti, sa influentati si sa controlati rezultatele, sa intelegeti motivele de ce companiile au succes, sa discutati cu bancile, sa va descurcati in situatii limita, sa lucrati in echipa, sa va dezvoltati si alte abilitati necesare unui om de succes.

3. Va veti cunoaste punctele puternice si le veti identifica pe cele care doriti sa le imbunatatiti.

Datorita eficientei lui, EMPRETEC este considerat a fi unul dintre cele mai de succes programe antreprenoriale din lume.