Programul EMPRETEC a aparut ca o consecinta a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii ca baza a cresterii economice in economiile emergente. De la prima sa livrare, acum 20 de ani in Argentina, EMPRETEC si-a creat o audienta formata din peste 80.000 de antreprenori din 27 de tari, devenind unul dintre cele mai populare si eficiente programe de dezvoltare antreprenoriala.

Fundamentul programului EMPRETEC, reprezentat de Atelierul de Training Antreprenorial, este dezvoltat folosind o metodologie unica a Harvard Business School, rezultata in urma unui indelung program de cercetare initiat si condus in anii ‘80 de catre profesorul David McClelland.

Pe baza studiilor sale, companiile MSI si McBer & Co. au dezvoltat, la cererea United States Agency for International Development, un program ce viza dezvoltarea competentelor cheie ale antreprenorilor.

EMPRETEC este promovat de catre UNCTAD (United Nations Conference for Trading And Development), ce gestioneaza livrarea cursului in toate tarile lumii. Programul face parte din mandatul conferit UNCTAD pentru cresterea competitivitatii economice pentru dezvoltare economica durabila si participarea tarilor emergente in economia mondiala.